moderne klok met 3 verschillende melodieënModerne klokken kunnen jonge klokken zijn, naar een oud model nagemaakt (denk hierbij aan de Zaanse klok), maar ook nagenoeg nieuwe klokken die een apart design hebben. Het kunnen wandklokken, regulateurs of tafelklokken zijn. Enkele fabrikanten zijn AMS, Hermle en Kieninger.

Een fabriek in Nederland was Warmink te Almelo. Warmink pro­duceerde gedurende 75 jaar vele klokken. Een voorbeeld hiervan is een reproductie van de klassieke Nederlandse Zaanse wandklok. De Zaanse klokken zijn vernoemd naar de origi­nele klokken die werden ontworpen en geproduceerd tussen 1675 en 1725 door verschillende klokkenmakers uit de Zaanstreek.

De Warmink vennootschap stond gedurende een lange periode garant voor een degelijke productie van betrouwbare klokken. De klokken vertegenwoordigden vaak een traditionele Nederlandse stijl.
In de fabriek van Warmink werden tot 1957 de zogeheten WUBA klokken gemaakt. Daarna is de naam WUBA verdwenen en werd alleen nog de naam Warmink gebruikt. Rond 1990 heeft de fabriek zijn deuren gesloten.

<< terug naar Klokken